Eigenlijk is het simpel. Zorg goed voor je sieraden en je hebt er langer plezier van. Hier vind je een aantal tips voor de verzorging van sieraden en leggen we uit hoe het zit met het verkleuren van sommige sieraden.

Tips voor de verzorging van sieraden:

  • Laat bodylotion, parfum of haarlak 15 tot 30 minuten intrekken voordat je sieraden om doet, stofjes hierin kunnen sieraden aantasten.
  • Ga je sporten, schoonmaken, zonnen, douchen of slapen? Doe dan je sieraden af. Water, fel zonlicht of zonnebank, transpiratie, vocht, zeepresten, chloor en zout en andere chemische producten kunnen de sieraden aantasten. Laat je sieraden hier dus niet direct mee in contact komen.
  • Heb je het sieraad niet om? Berg het dan goed op, bij voorkeur op een donkere en droge plaats los van elkaar verpakt zodat de opgeborgen sieraden
    elkaar niet kunnen beschadigen. Bewaar je sieraden i.v.m. vocht niet in de badkamer!
  • Doe sieraden pas om als je bent aangekleed. Zo voorkom je dat je blijft haken aan een kledingstuk.
  • Bewaar je sieraden met de sluitingen dicht, dit voorkomt dat ze in de war raken.
  • Zie voor verschillende mogelijkheden voor het opbergen van je sieraden ons bord op Pinterest met DIY sieraden organizers!

Hoe komt het dat een sieraad verkleurt?

Dit komt doordat het sieraad niet door en door gemaakt is van een edelmetaal zoals zilver, rhodium of platina. 925 Sterling silver kan na verloop van tijd een beetje zwart worden, maar dit is eenvoudig op te poetsen met een zilverpoetsdoek.

Sieraden zijn vaak voorzien van plating. Dat is een laagje / coating van goud, zilver, rhodium of roségoud over een ondergrond van ander metaal. Dit onderliggende metaal is vaak, messing, koper of 925 zilver. Afhankelijk van hoe sterk de plating is en hoe zorgvuldig er met het sieraad omgegaan wordt zal het sieraad langer mooi blijven. Wanneer dit laagje / de plating slijt door het dragen van het sieraad, zal het onderliggende metaal zichtbaar worden. Zie de tips hierboven hoe je dit kunt voorkomen en zo lang mogelijk plezier kunt hebben van een plated sieraad.

Sieraden gemaakt van edelstaal / rvs zijn niet voorzien van een laagje over het metaal heen, en dus blijft de kleur hiervan mooi omdat dit laagje er niet af kan slijten.

Bij de een verkleuren sieraden sneller dan bij de ander, en sommigen hebben hier helemaal geen last van. De plating kan aangetast worden door o.a. de PH-waarde / zuurgraad van de huid. Bij warm weer kan een sieraad door transpiratie (verhoogde zuurgraad) in combinatie met fel zonlicht ook sneller verkleuren dan in de maanden wanneer het koeler is. Ook stofjes in o.a. schoonmaakmiddelen en beautyproducten kunnen de plating aantasten waardoor de plating aangetast wordt en verkleuring op kan treden. De kwaliteit en dikte van de plating kan van sieraad tot sieraad verschillend zijn.

Een tip voor het dragen van ringen voorzien van een plating is om een klein laagje doorzichtige nagellak aan te brengen op de binnenkant, dan blijft de plating langer mooi.

Verzorging koper en messing sieraden – tekst armbanden:

De tekst armbanden van koper en messing kunnen verkleuren door oxidatie, dit is een natuurlijke eigenschap van het metaal.

Je kunt dit eenvoudig terug herstellen naar de originele kleur met het polijst doekje wat je bij je gratis bij bestelling van een koper of messing sieraad geleverd krijgt. Dit doekje kun je gebruiken tot het helemaal zwart is. Daarna kun je de doekjes los bestellen bij ons voor € 1,25 per stuk excl. verzendkosten óf je kunt het sieraad oppoetsen met koperpoets van HG of bijvoorbeeld Kruidvat eigen merk volgens de aanwijzingen op de verpakking, en met een zachte doek.

De sieraden worden altijd in een cadeau verpakking verpakt. Het is daarnaast ook mogelijk om met de gratis cadeau service een persoonlijk berichtje voor de ontvanger op de verpakking te plaatsen. Zo is het een ready-to-give cadeautje! :)

Tip: Het is ook leuk om per post iemand te verrassen! We kunnen het sieraad voor jou rechtstreeks naar de ontvanger sturen. In de shop vind je ook verschillende leuke wenskaartjes in diverse thema’s om toe te voegen aan een sieraad. Dat maakt jouw cadeautje helemaal compleet!

Volg Embrace Bijoux ook op Facebook, Instagram of Pinterest! Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste sieraden in de webshop, geef ik een kijkje achter de schermen en komen de creaties die ik mocht maken voorbij.

IK WENS JE HEEL VEEL SHOP-PLEZIER!

Volg mij op:

Volg mij op:

info en levertijd

vanaf
50 euro

gratis

verzending (NL)

veilig betalen met