Hoe meet ik mijn ringmaat op?

Weet je niet precies wat jouw ringmaat is? Het bepalen van jouw ringmaat is niet moeilijk!

Hoe meet ik mijn ringmaat op? Op deze pagina vind je uitleg over de verschillende manieren om jouw ringmaat te bepalen.

Houd er bij het opmeten van jouw ringmaat rekening mee dat gedurende de dag de ringmaat anders kan zijn. Je vingers zetten uit bij warmte. Dus de omstandigheden waarin je jouw ringmaat gaat meten hebben invloed op de ringmaat. Denk bijvoorbeeld aan een warme dag, of na het douchen of sporten. Het is daarom aan te raden om op verschillende momenten van de dag te meten, zodat je zeker weet dat je de juiste maat te pakken hebt :)

Een bredere ring neemt op een vinger meer ruimte in beslag dan een smalle ring. Bij bredere ringen is dus vaak een iets grotere ringmaat nodig omdat een brede ring ook over een breder gedeelte van de vinger valt.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van manieren om jouw ringmaat op te meten.

  1. Meet de diameter van een passende ring met een liniaal

Leg de ring op een liniaal en kijk op de liniaal hoeveel millimeter de binnen diameter van de ring is. De buitenkant van de ring meet je niet mee, alleen de binnenkant. Het aantal millimeter is jouw ringmaat. De maat wordt afgerond in hele of halve mm. Bijvoorbeeld 16 of 17,5. Meet je bij jouw ring 17,25mm, dan mag je dit afronden naar boven en wordt het ringmaat 17,5

  1. Download de Ring Sizer app

Hierbij kun je een passende ring op je telefoon leggen en meet de app jouw ringmaat. Je vindt de Ring Sizer app HIER.

Ringmaat tool ring maat meten

  1. Bestel de ringmaat meter

In de webshop vind je een speciale tool om jouw ringmaat op te meten. Met dit hulpmiddel kun je je ringmaat opmeten. Schuif de ringmaat meter aan om de vinger waarvan je de ringmaat wil weten, en lees daarna naast het pijltje jouw ringmaat af.

Deze tool om je ringmaat op te meten is voorzien van US ringmaten. Bij de ringmaat tool ontvang je een kaart met daarop op ware grootte de US ringmaten en EU ringmaten. Zo kun je makkelijk zien wat jouw US of EU ringmaat is.

De ringmaat meter kost € 1,75. Bij bestelling van deze ringmaat tool krijg je een kortingscode ter waarde van het bedrag van deze ringmaat tool. Bij bestelling van een ring in de webshop van Embrace Bijoux krijg je na het invullen van deze kortingscode het bedrag van de ringmaat tool als korting op de ring. De ringmaat tool is dan dus helemaal gratis! Zo kost het jou bij bestelling van een ring niets om zeker te zijn van de juiste maat.

  1. Meet de omtrek van je vinger op met een meetlint, touwtje of strookje papier

Je kunt je ringmaat ook bepalen door de omtrek van je vinger op te meten. Houd er rekening mee dat de ring ook nog om de knokkel moet kunnen, dus meet het niet te strak maar zodat het wel goed aansluit.

  • Met een meetlint is de makkelijkste manier (maar niet de meest nauwkeurige). Draai het flexibele meetlint om de vinger waar van je de maat wil weten. En kijk daarna hoeveel millimeter het meetlint aangeeft waar meetlint weer bij elkaar komt.
  • Wikkel een touwtje, stukje lint of strookje papier om je vinger, op de plek waar je je ring zou dragen. Knip het touwtje door midden waar het samen komt. Je kunt ook een streepje zetten met stift waar het touwtje samen komt. Daarna kun je de lengte van het touwtje opmeten met een liniaal of meetlint.

In de tabel hieronder kun je vervolgens aflezen wat de ringmaat is die bij deze omtrek hoort.

US vs EU ringsizes ringmaten ringmaat opmeten

OMTREK VINGER BINNEN DIAMETER RING RINGMAAT
47-48 mm 15 mm 15
49-50 mm 16 mm 16
51-52 mm 16,5 mm 16,5
53-54 mm 17 mm 17
55-56 mm 17,5 mm 17,5
57-58 mm 18 mm 18
59-60 mm 19 mm 19
61-62 mm 19,5 mm 19,5
63-64 mm 20 mm 20

Zilveren ringen – .925 zilver

In de collectie zilveren ringen van Embrace Bijoux vind je handgemaakte stapelringen, ringen met letter en ringen met naam of woord gemaakt van 925 zilver. De zilveren ringen kun je op elkaar stapelen en combineren tot een prachtig setje ringen voor om jouw vinger!

Deze ringen worden op maat gemaakt. Het is hiervoor belangrijk om de juiste ringmaat door te geven. Weet je niet precies wat jouw ring maat is? Dan is deze ringmaat tool een handig hulpmiddel om makkelijk te meten wat de maat van jouw ring is. HIER vind je een beschrijving van verschillende manieren waarop je jouw ringmaat kunt bepalen.

Nadat we de ring gemaakt hebben wordt het sieraad verpakt in een cadeau doosje. Het is eventueel ook mogelijk om met de gratis cadeauservice een korte persoonlijke tekst te laten plaatsen op het doosje. Zo is het een ready to give cadeautje voor bijvoorbeeld jouw moeder, zus of vriendin of gewoon lekker voor jezelf! :)

In de shop vind je ook verschillende leuke wenskaartjes om toe te voegen aan een sieraad. Dat maakt jouw cadeautje helemaal compleet!